Министър председателят Николай Денков отсече - няма да приеме да

...
Министър председателят Николай Денков отсече - няма да приеме да
Коментари Харесай

Денков хвърля оставка, ако МВР шефът не признае полицейско насилие

Министър ръководителят Николай Денков отсече - няма да одобри да бъде министър председател в държавно управление, което бие хората по улицата.

" Така, както ставаше преди. Ако министърът (Калин Стоянов, вътрешен министър) не припознае това като принуждение, ще подам оставка. "

Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министър председателят Николай Денков след извършена постоянна среща по проблемите с експанзията и насилието.

" Моето отношение към министъра ще зависи от неговото отношение към насилието. Ако той излезе и каже нещата, които и аз споделям и има дейности и тези служители на реда изоставен, аз няма да имам проблем с него. Ако продължи обаче да замазва нещата, ще имам проблем с него " , уточни изискванията си Денков.

На въпрос на News.bg министър председателят разяснява и думите на Калин Стоянов от неделя, че Кирил Петков се е опитвал да се меси в работата му по повод с кои хора от системата на Министерство на вътрешните работи да работи преди изборите, от което могат да се вършат заключения, че става дума за кадрови назначения. Според Денков Петков е предложил само промяна на хора, които са били проблематични, към тях е имало дисциплинарни и досъдебни производства и така нататък, само че за напън не можело да се приказва.

Очаквайте детайлности!
 Борисов: Ако Калин Стоянов хвърли оставка, би трябвало да си иде и Денков
Борисов: Ако Калин Стоянов хвърли оставка, би трябвало да си иде и Денков

Министърът е политическо лице, той не носи отговорност за действият на полицията по време на протеста
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР