Министър-председателят Николай Денков определи процедурата по избор на нов главен

...
Министър-председателят Николай Денков определи процедурата по избор на нов главен
Коментари Харесай

Денков определи като неадекватна процедурата по избор на главен прокурор

Министър-председателят Николай Денков дефинира процедурата по желание на нов основен прокурор за несъответстваща. Той прикани представителите на правосъдната система да вземат решение по процедурата, отчитайки " динамичността в Народното събрание ".

" Правителството стои малко настрана от тези процеси, защото те са си в правосъдната система, само че политическите партии имат право да показват отзиви. И защото те са тези, които се чака да трансформират законите, в това число и промени в Конституцията. Ясно е, че от позиция на тези промени, които би трябвало да се осъществят през идващите няколко месеца, самата процедура по желание на нов основен прокурор сега не наподобява доста съответна. Така че дано да си решат сътрудниците от правосъдната система, само че също по този начин дано да се съобразят и с динамичността в Народното събрание ", разгласи Денков пред публицисти.

Той бе на посещаване в обсерваторията " Рожен ",.

С обща декларация, импортирана в на Народното събрание, ГЕРБ, " Продължаваме промяната " - " Демократична България " и Движение за права и свободи в петък към Висшия правосъден съвет (ВСС) да спре процедурата по желание на нов основен прокурор, която.

Денков увери в отговор на въпроси, че целият състав на кабинета е стимулиран и обединен и няма никакво напрежение измежду министрите. Според него напрежение има по-скоро в законодателния орган и към избора на ръководители на регулаторните органи.

" Не единствено Мария Габриел, а целият състав на кабинета е доста стимулиран. Няма напрежение сега, в противен случай, всеки от нас желае да си свърши работата, колкото се може по-ефективно. Колкото по-добре се оправяме със дилемите, толкоз повече ще мотивираме всички, които вземат участие в процесите, в това число и в Народното събрание, да се съсредоточим върху процесите, а не да гледаме какво да ни разделя ", добави министър председателят, представен от БНР.

Премиерът също по този начин разяснява, че напрежение сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната-Демократична България " ще има през целия живот на това държавно управление.

" Аз нямам подозрение, че напрежение ще има през целия живот на този министерски съвет, тъй като няма подозрение, че има такова напрежение. Ние сме политически съперници с ГЕРБ. Въпросът е, че ние бихме могли да работим дружно, тъй като доста от задачите са общи, доста от нашите разбирания по какъв начин би трябвало да се развива България са идентични. Това, което ни опълчва е, че ние сме политически съперници и също по този начин имаме разлики по метода за това по какъв начин да се бори корупцията. Това са двете линии, по които постоянно ще има напрежение. Въпросът е това напрежение да не " счупи сглобката ", както стана съвременно да се споделя ".

Премиерът дефинира като сегашни цели законите по Плана за възобновяване и резистентност, както и приемането на Бюджет 2023.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР