Министър-председателят Николай Денков не очаква драми около приемането на Бюджет

...
Министър-председателят Николай Денков не очаква драми около приемането на Бюджет
Коментари Харесай

Николай Денков не очаква драми и хватки с бюджета на Асен Василев

Министър-председателят Николай Денков не чака драми към приемането на Бюджет 2024 от Народното събрание, а в противен случай - финансовата рамка за следващата година да бъде гласувана без проблеми и с минимални промени.

Това съобщи при започване на изключителното съвещание на Министерски съвет, което следва да прегледа и гласоподава окончателните разновидности на държавния бюджет за 2024 година, както и двата " дребни " бюджета - на Здравната каса и на Държавното публично обезпечаване.

Припомняме, че преди седмица стана ясно, че Асен Василев, от една страна, и ГЕРБ и Движение за права и свободи, от друга, са постигнали консенсус по отношение на главните параметри на бюджета, а водачът на ГЕРБ Бойко Борисов даже неведнъж похвали Василев, че се е в вслушал в гласа на народните представители. (линкове)

" Бяха извършени няколко доста задълбочени разисквания със обществените сътрудници - синдикати и работодатели, бяха извършени разисквания и с политически водачи. Така че аз през днешния ден се усещам спокоен, това е един доста добре квалифициран бюджет, уравновесен. И след разискването му в Народното събрание, може би с минимални корекции, той ще бъде признат в точния момент и ще влезе в действие от 1 януари 2024 ", сподели Николай Денков.

След края на съвещанието на държавното управление се чака финансовият министър Асен Василев да даде повече детайлности по тематиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР