Министър-председателят Николай Денков доказа, че разбира от туризъм по-малко и

...
Министър-председателят Николай Денков доказа, че разбира от туризъм по-малко и
Коментари Харесай

Ресторантьорите мерят кой разбира по-малко от туризъм - премиерът или ресорният министър

Министър-председателят Николай Денков потвърди, че схваща от туризъм по-малко и от нищо неразбиращата от туризъм министърка Зарица Динкова . Това се показва в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Становището на двете браншови организации е по отношение на думите на премиера, че не вижда съображение за ресторантьорите да остане в действие.

" Държава, която претендира да е туристическа, би трябвало да брани и развива този бранш, а не по всякакъв начин да се чуди по какъв начин да го съсипе. И подпомагането се случва с действителни дейности, а не с жакетче, брандирани бели ботушки и както прави министърката на туризма Зарица Динкова ", акцентират от БАЗ и СЗБ.
 Една история за един министър и две костенурки
Една история за един министър и две костенурки

Вече има и подаден сигнал в Софийска градска прокуратура

Те упорстват за дейности като в Гърция, Турция, Албания, Черна Гора - страни, директни съперници на страната ни.

Ресторантьорите недоволстват, че с изключение на неналичието на реклама у нас няма отговор и на черния пиар във връзка с сектора, в това число от близки до актуалната власт неправителствени организации.

Посочва се, че макар регистрирания от Националния статистически институт спад на задграничните туристи за Денков очевидно те са задоволителни.

От БАЗ и СЗБ показват, че през 2019 година е регистриран спад от близо 250 000 чужденци, посетили страната ни за отмора през юли.
 Хотелиери и ресторантьори срещу връщане на 20% Данък добавена стойност за виното и бирата
Хотелиери и ресторантьори срещу връщане на 20% Данък добавена стойност за виното и бирата

Били подготвени да си пазят интереса по всевъзможен начин

В мнението се отбелязва, че броят на туристите дефинира значително ставката на Данък добавена стойност за ресторантьори и хотелиери - колкото повече са те, толкоз по-благоприятни трябвало да са изискванията за сектора.

Допълва се, че съгласно формалните данни, след понижената ставка на Данък добавена стойност средствата, влезнали в държавния бюджет от директни и косвени налози в ресторантьорския отрасъл, са се нараснали, а не са намалели.

Припомня се, че в 24 страни от Европейския съюз ставките за Данък добавена стойност в секторите хотелиерство и ресторантьорство са диференцирани за непрекъснато . По тази причина страната ни все по-трудно се конкурирала с тях.

От двете браншови организации приканват всички лица, заемащи длъжности в изпълнителната власт, да бъдат " оптимално обрани в посланията, които оставят по тематики, от които но в действителност нищо не схващат, а се управляват единствено от политиката на партиите, които съставляват ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР