Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо обяви, че на границата с

...
Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо обяви, че на границата с
Коментари Харесай

Словакия изпрати допълнителни полицейски и военни сили на унгарската граница

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо разгласи, че на границата с Унгария ще бъдат изпратени спомагателни полицейски и военни сили поради незаконната имиграция. Той акцентира, че " това не са учения ", заяви „ TVP World ”.


Подробности за интервенцията, в това число броят на спомагателните полицейски сили и военни елементи, не бяха конкретизирани.

Новият словашки министър председател съобщи, че този ход не е обвързван с образование, а по-скоро с решение на казуса с незаконната имиграция.

Той изрази угриженост, че неконтролираната незаконна имиграция може да докара проблематични лица, свързани с терористични организации, които да съставляват забележителна опасност за Словакия. Той също по този начин загатна, че обстановката в линията Газа съставлява забележителен риск за сигурността на страната му.

Фицо акцентира по какъв начин през първите 10 месеца на 2023 година Словакия е станала очевидец на идването на 46 000 незаконни имигранти.

Според министъра на вътрешните работи Матуш Шутай Ещок незаконната миграция към Словакия е скочила с над 700% тази година и се чака нова миграционна вълна./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР