Министър-председателят на Косово Албин Курти приветства решението на Испания да

...
Министър-председателят на Косово Албин Курти приветства решението на Испания да
Коментари Харесай

Курти: Щастлив съм, че Испания призна косовските паспорти

Министър-председателят на Косово Албин Курти приветства решението на Испания да признае косовските паспорти след либерализирането на визовия режим, което дава опция на жителите на Косово да се движат без визи даже в Испания - страна, която не признава независимостта на Косово, заяви „ Албениън пост “.


Чрез обява в профила си в обществената платформа Instagram Курти съобщи, че 2024 година е годината на подсилване на косовския паспорт.

" Стойността на достолепието на нашата страна се усилва. От януари Испания се причисли към страните от Европейски Съюз, които признават косовския паспорт. Щастлив съм! ", написа ръководителят на изпълнителната власт.

Именно първият заместител министър-председател на Косово Бесник Бислими посредством обява в обществената платформа Фейсбук разгласи, че косоварите към този момент могат да пътуват без визи в Испания, защото тази страна е взела решение да признае косовските паспорти.

Според Бислими тази вест е била оповестена от Департамента по миграция и вътрешни работи на Европейския съюз.

Когато Косово получи правото на свободно придвижване без визи в Шенгенската зона на Европейски Съюз, сходно нещо не стана годно за Испания, защото формален Мадрид отхвърли да признае косовските паспорти.

Подобно изискване обаче към този момент не е в действие.

" Добрите вести не престават. За нашите жители и за страната. Генерална дирекция " Вътрешни работи " разгласи, че към този момент даже Испания признава паспортите на Република Косово. Така че можем да пътуваме без визи до тази страна ".

" Макар че безвизовото придвижване стартира на 1 януари, Испания е дестинация, която се прибавя към страните от Шенгенското пространство, в които можем да пътуваме посредством либерализация и където пречката по-рано беше непризнаването на паспорта ни ", сподели Курти./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР