Министър-председателят на Косово Албин Курти каза на днешното заседание на

...
Министър-председателят на Косово Албин Курти каза на днешното заседание на
Коментари Харесай

Курти: Диалогът със Сърбия никога не е бил по-прозрачен

Министър-председателят на Косово Албин Курти сподели на днешното съвещание на Народното събрание, че разговорът със Сърбия в никакъв случай не е бил по-прозрачен от в този момент и, че държавното управление е внимавало да резервира поверителността на диалозите. Той сподели още, че не е трансформирал позицията си по отношение на Съюза на сръбските общини, оповестява.

" Що се отнася до Асоциацията, моята позиция е известна и ясна. Нямам какво ново да кажа по въпроса, на който съм отговарял безчет пъти, тъй като въпросът е остарял. Договорът, несъмнено, не устоя теста на Конституционния съд, който го разгласи за противоконституционен ", добави още Курти.

„ От самото начало държавното управление на Косово беше транспарантно както за обществото, по този начин и за опозиционните водачи, с които водеше диалози. Не мисля, че е почтено да се каже, че прозрачността е нулева. Вие питате, аз давам отговор и в парламентарните комисии. Имах среща с водачите на опозиционните партии, където обсъдихме и френско-германското предложение. От една страна се придържам към прозрачността на процеса, само че въпреки това към поверителността на диалога “, сподели Курти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР