Министър-председателят на Израел Нафтали Бенет назначи Еял Хулата за съветник

...
Министър-председателят на Израел Нафтали Бенет назначи Еял Хулата за съветник
Коментари Харесай

Бенет назначи нов председател на Съвета по националната сигурност

Министър-председателят на Израел Нафтали Бенет назначи Еял Хулата за консултант по националната сигурност в кабинета на министрите и началник на Съвета за национална сигурност на Израел, оповестява изданието The Jerusalem Post, представено от организация " Фокус ".

От редакцията прецизират, че Хулата е заемал редица управителни и административни длъжности в израелската външна разследваща организация – „ Мосад “, в това число контрол на стратегическото обмисляне и ръководство на политиките и технологиите. Той е отговарял за развиването на стратегически и дипломатически връзки, които са избрани като жизненоважни за Израел и нейната сигурност, както и за създаването на софтуерни решения в сходство с потребностите на организацията в необятен кръг области.

От кабинета на министър-председателя прецизираха, че Хулата е на 45 години, женен е и има три деца. Има докторска степен по физика от университета в Тел Авив и магистърска степен по обществена администрация от „ Харвард “. Предстои назначението му да получи утвърждение от израелското държавно управление. На 1 юли актуалният консултант по националната сигурност Меир Бен-Шабат уведоми Бенет, че ще напусне поста в края на лятото. Той ще остане на длъжността си до края на август 2021 година Бенет постави клетва на 13 юни като 13-и министър-председател на Израел. Той зае мястото на Бенямин Нетаняху, който беше министър председател на Израел в продължение на 12 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР