Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че всеки член на

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че всеки член на
Коментари Харесай

Нетаняху: Всеки член на “Хамас” е мъртвец

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че всеки член на “Хамас ” е “мъртъв ”. Изявлението той направи след първото съвещание на изключителното държавно управление на страната му. Заедно с него опозиционерът Бени Ганц съобщи, че това е " време за война ", оповестява Би Би Си.



Нетаняху. Getty Images

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е разговарял с Нетаняху и е дал ясно да се разбере, че Израел би трябвало да " работи по разпоредбите на войната ".

Броят на жертвите в Израел доближи 1200 души. Повече от 1100 души са починали при израелските въздушни удари в Газа.

Байдън акцентира, че схваща гнева и разочарованието на израелския народ, само че прикани Израел да се придържа към правилата на Женевските конвенции. Той също по този начин предизвести Иран, който приветства нападението на “Хамас ”, да " внимава ".



Getty Images

По-рано в сряда Нетаняху и Ганц се споразумяха да загърбят яростното политическо съревнование, което прерасна в широкомащабни митинги. Ганц съобщи пред израелските жители, че новосформираното държавно управление е " единно " и готово да " изтрие това нещо, наречено “Хамас ”, от лицето на земята ".

Освен Нетаняху и Ганц, водач на центристката партия " Национално единение " и някогашен министър на защитата, новият краткотраен кабинет ще включва и министъра на защитата Йоав Галант.

Основният опозиционен водач в страната Яир Лапид не се е включил към алианса. Въпреки това Нетаняху и Ганц обявиха в взаимно изказване, че за него ще бъде непокътнато място във военния кабинет.

" По време на войната няма да се предизвикват законопроекти или държавни решения, които не се отнасят до воденето на войната ", се споделя в изказване. " Всички назначения на висши длъжности ще бъдат автоматизирано удължени по време на военния интервал. "

Извънредното държавно управление ще даде по-широк народен консенсус за военните дейности. То също по този начин вкарва във военния кабинет два гласа, които са специалисти по военна тактика. Както Ганц, по този начин и Гади Айзенкот, който се причислява като наблюдаващ, са някогашни началници на израелските военни щабове.

Обявяването на новия кабинет стана след жестоките офанзиви на бойците на “Хамас ” от линията Газа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР