Министър-председателят на Испания Педро Санчес отрече твърденията, че страната ще

...
Министър-председателят на Испания Педро Санчес отрече твърденията, че страната ще
Коментари Харесай

Санчес: Испания няма да предостави оръжие на Украйна, само каски

Министър-председателят на Испания Педро Санчес отхвърли изказванията, че страната ще се причисли към страните, които ще изпратят оръжие на Украйна във войната им против Руската федерация.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1414
Вместо това Педро Санчес съобщи, че Испания ще се ангажира с изпращането на филантропична помощ, бронирани жилетки и каски.

В изявление за TVE той уточни, че Европейски Съюз е отпуснал 450 млн. евро за Украйна посредством Европейския фонд за мир за изпращане на помощи, както филантропични, по този начин и военни, за източноевропейската страна, само че " Испания няма да изпраща непосредствено оръжия ".

Сред страните, които към този момент изпратиха оръжия и муниции за Украйна, са Германия, Франция, Италия, Финландия, Гърция и Полша. 18 от общо 27-те членки на Общността са изпратили оръжие на украинците, осведоми 20minutos.

Педро Санчес обясни, че съответният принос на Испания сега е стеснен до отбранителни материали за украинската войска и филантропична помощ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1414  Британски вицепремиер: Ще бъде търсена сметка за военните закононарушения против Украйна Британски вицепремиер: Ще бъде търсена сметка за военните закононарушения против Украйна  Български университет спомогна за евакуирането на студентка от Украйна Български университет спомогна за евакуирането на студентка от Украйна  Европейско-руска задача до Марс ще се забави поради войната в Украйна Европейско-руска задача до Марс ще се забави поради войната в Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР