Министър-председателят на Естония Кая Калас е заявила интереса си да

...
Министър-председателят на Естония Кая Калас е заявила интереса си да
Коментари Харесай

Кая Калас се цели към поста генерален секретар на НАТО

Министър-председателят на Естония Кая Калас е декларирала интереса си да стане идващият общоприет секретар на НАТО, заяви „ Киев Индипендънт “.


На въпрос на репортерите на срещата на върха по въпросите на защитата на „ Политико “ във Вашингтон дали би желала да бъде прегледан разновидността тя да стане идващият началник на НАТО, Калас отговори просто " Да ".

Естонският министър председател, която е последовател на присъединението на Украйна към НАТО, " когато изискванията разрешат това ", евентуално се цели в най-високия пост в западния боен съюз, когато позицията се освободи през идната година.

Настоящият общоприет секретар Йенс Столтенберг по-рано удостовери, че ще се отдръпна през октомври 2024 година, откакто мандатът му беше продължен след противозаконното навлизане на Русия в Украйна.

Калас беше избрана отново по-рано през март тази година, откакто нейната Партия на промените означи съкрушителна победа на общите избори, в които Украйна се очерта като съществена тематика.

Малка балтийска страна с население от 1,3 млн. души, Естония до момента е съдействала за третата по величина двустранна помощ за Украйна като дял от своя Брутният вътрешен продукт, отделяйки 1,2 % за подкрепяне на Украйна./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР