Министър-председателят Кирил Петков заминава днес за Гърция, където ще участва

...
Министър-председателят Кирил Петков заминава днес за Гърция, където ще участва
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков ще участва в Седмия икономически форум в Делфи

Министър-председателят Кирил Петков отпътува през днешния ден за Гърция, където ще взе участие в Седмия стопански конгрес в Делфи.

Тази година станалото обичайно събитие с интернационален отзив се организира под надпис „ Нови действителности “ и ще обхване тематиките зa световното влияние на пандемията, както и за следствията от войната в Украйна и геополитическите провокации.

Във фокуса на полемиките ще бъдат също въпроси от сферата на интернационалната сигурност, световната стопанска система, климатичните промени и устойчивото развиване, напредъкът на технологиите и бъдещето на Европа. В събота, 9 април, министър председателят Кирил Петков ще бъде представител в панелната полемика, отдадена на тематики от интернационалния дневен ред, като модератор ще бъде изтъкнатият гръцки публицист Янис Претендерис.

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде измежду представителите на най-високо ниво на форума, в който ще се включат участници от 36 страни.

Сред тях са ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола, заместник-председателите на Европейската комисия Валдис Домбровскис и Маргаритис Схинас, генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман, както и министър председателите на редица европейски страни. Домакини на събитието са гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис и президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу.

В рамките на визитата си в Делфи министър председателят Кирил Петков ще организира двустранни срещи. По покана на гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис, министър-председателят Петков ще взе участие в неофициален обяд с други водачи от района.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР