Министър-председателят Кирил Петков ще ремонтира пукнатина в църквата в Царево

...
Министър-председателят Кирил Петков ще ремонтира пукнатина в църквата в Царево
Коментари Харесай

Кирил Петков ще ремонтира пукнатина в църквата в Царево с лични средства

Министър-председателят Кирил Петков ще ремонтира цепнатина в църквата в Царево с персонални средства.

Това съобщи самият той от храма "Св. Успение Богородично ", където дружно със фамилията си посрещна Великден, написа

"И аз дадох обещание, че за тази цепнатина ще оказа помощ с персонални средства, не с държавни. Тук би трябвало да се разграничат някои неща - държавните пари са на страната и като споделяме "давам ", би трябвало да се споделя "давам от себе си ", уточни министър председателят.

"За тази цепнатина ще дам от моите персонални средства и ще сложа една кутия за дарения в Министерски съвет, който желае да помогне, да даде от себе си. Другото, което за мен е значимо, е да се покаже, че в този ден всеки един от нас би трябвало да направи нещо малко повече от себе си, тъй като по този начин ще оправим всички пукнатини в страната. Не можем да чакаме някой различен да ги оправя ", добави Петков.

Министър-председателят бе посрещнат от свещеника на храма отец Стоян Кралев. Той му подари икона, а на премиерската брачна половинка букет цветя.

Премиерът сподели, че това е една от най-красивите църкви в България и уточни, че свещеникът на храма всеки ден работи със фамилията си, с цел да наподобява това място толкоз приветливо и красиво.

Отец Стоян означи, че е мощно впечатлен, че министър председателят е научил за този проблем, въпреки и дребен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР