Министър-председателят Кирил Петков разговаря в Брюксел с федералния канцлер на

...
Министър-председателят Кирил Петков разговаря в Брюксел с федералния канцлер на
Коментари Харесай

Петков се срещна с Шолц и Макрон, какво се договориха

Министър-председателят Кирил Петков беседва в Брюксел с федералния канцлер на Германия Олаф Шолц.

Въпроси от сферата на инфраструктурата бяха главен акцент в срещата им. Петков и Шолц разискаха опцията България да употребява опита на Германия по повод строителството на автомагистрали, съпбщиха от Министерски съвет.

Френската експертиза в железопълния превоз въпреки това е измежду тематиките, обсъждани от премиера Петков в Брюксел с президента на Франция Еманюел Макрон.



Засилване на двустранното партньорство в региона на отбранителната индустрия пък беше разисквано по време на срещата на премиера Кирил Петков с президента на Арабска република Египет Абдел Фаттах Ас-Сиси. „ За мен е значимо държавните и частните предприятия в отбранителната индустрия да могат да търгуват на оптимално положителни условия, а не да обогатяваме медиатори “, разяснява Петков.

От своя страна Абдел Фаттах Ас-Сиси съобщи пред българския министър председател, че Египет може да даде на България полутечен газ.

Пред медиите министър председателят Кирил Петков заяви, че е провел среща и с президента на Република Руанда Пол Кагаме. Кагаме е поздравил българския министър-председател за политиката на държавното управление за нулева приемливост към корупцията.

По-късно през днешния ден Кирил Петков отпътува за Германия, където ще взе участие в Мюнхенската конференция по сигурността.

За 58-ми път конференцията ще събере повече от 30 държавни и държавни водачи, над 100 министри и ръководителите на най-важните интернационалните организации като Организация на обединените нации, НАТО и Европейски Съюз. Форумът ще бъде открит от генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш. Участниците във форума ще дискутират тематики от региона на политиката, бизнеса, науката и ще създадат обзор на актуалните и бъдещите провокации пред сигурността.

Водещи тематики на конференцията включват световни провокации като битката с пандемията и климатичната рецесия, отбраната на демокрацията, регулирането на технологиите, районни провокации и обстановките в някои от най-конфликтни зони в света. В Мюнхен министър-председателят Кирил Петков ще организира редица двустранни срещи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР