Министър-председателят Кирил Петков обсъди с президента на Азербайджан Илхам Алиев

...
Министър-председателят Кирил Петков обсъди с президента на Азербайджан Илхам Алиев
Коментари Харесай

Енергийните министри на България и Азербайджан ще обсъдят допълнителни доставки на газ

Министър-председателят Кирил Петков разиска с президента на Азербайджан Илхам Алиев опцията за доставката на спомагателни количества азерски газ в България, отвън тези, които към този момент са избрани по отношение на новия интерконектор Гърция-България.

Това излиза наяве от прессъобщение на Министерския съвет.

Министрите на енергетиката на двете страни ще обсъдят детайлностите по възможни нови доставки, стана ясно по време на диалозите сред българския министър председател и президента на Азербайджан. Петков и Алиев с изключение на двустранна среща, през вчерашния ден организираха и работна вечеря.

В рамките на визитата си в Баку през днешния ден министър-председателят организира среща с представители на азербайджанския бизнес, които имат търговски връзки с български компании. По време на диалога министър председателят Петков бе осведомен с плановете им.



Бе маркирано още, че комерсиалният оборот сред двете страни може да бъде повишен, като нови благоприятни условия има в износа на химически торове от района на Каспийско море и във вноса на храни и козметика от етерични масла от България.

Представителите на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата благодариха на премиера Кирил Петков за поддръжката за назначение на почетен консул на България, който да подкрепи връзките сред компаниите в двете страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР