Министър-председателят Кирил Петков и началникът на политическия му кабинет Лена

...
Министър-председателят Кирил Петков и началникът на политическия му кабинет Лена
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Кирил Петков е призован за разпит в прокуратурата

Министър-председателят Кирил Петков и началникът на политическия му кабинет Лена Бориславова ще бъдат призовани да се явят във ВКП за даване на цялостен лист с лица, които съгласно Петков са в основата на икономическата и престъпна престъпност в страната и по отношение на които не са подхванати нужните дейности за търсене на наказателна отговорност, оповестиха от държавното обвиняване.

Главния прокурор Иван Гешев и министър-председателят Кирил Петков организираха среща на 4 февруари.

Съгласно наредбата на Наказателно-процесуален кодекс жителите и длъжностните лица имат обвързване, когато узнаят за осъществено закононарушение от общ темперамент, неотложно да уведомят орган на досъдебното произвеждане и да подхващат нужните ограничения за опазване на ситуацията и данните за закононарушението. В тази връзка основният прокурор Иван Гешев е сезирал заместител на основния прокурор при ВКП, отговарящ за отдели „ Досъдебен “ и „ Специализиран “, по отношение на предоставената от министър-председателя информация за предприемането на незабавни дейности според нормативната уредба в Република България. С оглед изясняване в цялост на предоставената информация господин Кирил Петков и госпожа Лена Бориславова ще бъдат призовани да се явят във ВКП за даване на цялостен лист с лицата, посочени в хода на работната среща, както и данните, респективно доказателствата, за вероятно осъществени от същите лица закононарушения или нарушавания.

Прокуратурата на Република България ще извърши отговорностите си и ще извърши справедлива и всестранна инспекция по отношение на лицата, посочени от министър-председателя господин Кирил Петков и госпожа Лена Бориславова, допълват от Прокуратурата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР