Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на 12-ия

...
Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на 12-ия
Коментари Харесай

На живо: Борисов: Данните на Фич и Мудис нямат нищо общо с глупостите, които говорят БСП за дългове

Министър-председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов участва на 12-ия Летен университет във Варна на младежката организация на партията, на който вземат участие над 250 бъдещи очаквания и фрагменти на ГЕРБ.

Събитието минава под наслов #ЩеБъде, а негови уредници са Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България “, Младежи ГЕРБ и Фондация „ Ханс Зайдел “. Премиерът разяснява днешната финансова вест - покачвания кредитен рейтинг на на България от организациите Фич " и "Мудис ". "Нищо общо с нелепостите, които приказват за задължения и така нататък Благонадеждна политика за последователно присъединение към Еврозоната и вероятност за резистентен напредък. Т.е. смята се, че това, което прави ръководещата коалиция, способства за устойчивия напредък. Стабилни банки, а не положение, в което се постанова страната да се намесва - както стана по време на ръководството на Българска социалистическа партия. Когато чета тези неща, аз съм спокоен. Когато новоизбраният ръководител на Европейска комисия идва у нас и първите й думи са за битката с контрабандата, за растежа, аз съм спокоен. И ще видите, че ще имаме в пъти повече пари - тъкмо това, което дава отговор на нашите цели ", сподели Борисов.

Той цитира оптимистичните вероятности, набелязани от "Фич ", само че не спести и рецензиите. "Агенцията отбелязва, че България се характеризира със постоянни индикатори. Но тази непоклатимост като че ли медиите не я регистрират. Но ето какво споделят специалистите от "Фич " - чакат страната да продължи да осъществя остатъци. Пишат всякакви идиотщини - "страната ще задлъжнее за идващите млади генерации ", от "Фич " ни споделят тъкмо противоположното ", безапелационен бе Бойко Борисов.

"Банковият бранш остава постоянен. Какъв беше при ръководството на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи? Какво стана с КТБ? Забравиха ли пенсиите, когато бяха по 3-4 $ на месец?... "През последните години - това е и в отговор на президента - България се характеризира с възходящи бюджетни остатъци, устойчиво понижение на държавния дълг ". Е, това е към този момент "прогерберската позиция ", която не може да им се елементарни и би трябвало да се извърнат против тях ", съобщи още Борисов.

Той означи, че през идната година ще бъдат вдигнат приходите с 10%. Борисов, цитирайки оценката на "Фич ", означи, че организацията е отчела позитивните нововъведения при строителството на автомагистралите "Хемус " и "Струма ". "Нали като минавате, виждате по какъв начин се строи? И се строи крепко! Догодина като минете по "Хемус " би трябвало да няма и метър, по който да се строи ", даде обещание той.

Премиерът означи, че рационалното икономическо обмисляне е мъчно след "паднали банкови системи, разбойнически приватизации, обир ". Преди една седмица, тъй като платихме до този миг над 3 милиарда за реакторите на "Белене ", тъй като има доста спекулации по тази тематика, истината е, че с положителната воля на съветската компания се удължи животът на 5 и 6 реактор на "Козлодуй " с 10-15 години ", разяснява Борисов и добави: "За "Белене " Успяхме с изключителна дипломация, с толкоз доста старания. Защото този план има смисъл, в случай че бъде конструиран вярно. Защото когато падне употребата на 5 и 6 реактор би трябвало да сменяем мощностите. Така е съединен планът, че да бъде освен конкурентоспособен, а и допустим. Така че - оценката за нашето ръководство се дава ясно и независимо от международните финансови организации. Видими са нещата, които се вършат. Да, може някъде да допуснем неточности и тези, които са сбъркали, ги отстраняваме. Дори най-важните хора за партията, знаците за партията. Не че не ми е погрешно, само че единствено това е методът да се върви напред ", съобщи Борисов.

Относно младите в ГЕРБ той съобщи: "Както ние имаме прелестни връзки в интернационалната политика - да вземем за пример с Румъния, по този начин би трябвало и вие да създадете персонални, другарски връзки. Защото, за жалост, политиката стана доста персонална в света. Например - неприязънта сред Франция и Бразилия или, в случай че щете - Брекзит. Представяте ли си да вземем решение без Народното събрание? Моите прогнози, апропо, за Брекзит досега са безусловно правилни. Борис Джонсън ни твърди, че българските жители, които учат и работят там, ще имат същите благоприятни условия, както до момента ".

Той означи още - по отношение на интерконекторите - в сряда Министерски съвет гласоподава близо половин милиард за интерконектора мажду Гърция и България. "Това прави на 100% диверсификацията на България факт. И той се строи - финансиран, структуриран ". Борисов добави, че 15 млрд.куб.м. ще преминат към наша територия през турската граница от 15 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР