Министър-председателят Гълъб Донев участва в тържественото честване на връх Шипка,

...
Министър-председателят Гълъб Донев участва в тържественото честване на връх Шипка,
Коментари Харесай

Донев: Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни постъпки

Министър-председателят Гълъб Донев взе участие в тържественото честване на връх Шипка, с което се отбелязва Националният празник на България 3 март и 145-ата годишнина от Освобождението.

Премиерът одобри почетния часовой, след което участва на заупокойната молитва в памет на починалите войни, която се отслужва от Великотърновския митрополит Григорий.

Министър-председателят Донев насочи одобрение по случай Националния празник.

" Връх Шипка е свято място, което не търпи нечисти думи и недостойни действия. Връх Шипка е място, в което се стъпва като в храм - с религия в сърцето, самоуверено, само че безшумно, тъй като под нозете ни стоят костите на опълченците, които браниха този връх до финален мирис. Днес, когато честваме 145 години от Освобождението на България, ние се прекланяме пред паметта на хилядите знайни и незнайни българи, които, изправени пред избора независимост или гибел, избраха България ", сподели служебният министър председател Гълъб Донев.

" Да носиш България в мозъка и сърцето си не е отживялост. И през днешния ден родината ни има потребност от своите опълченци по дух и своите идеалисти по душа. Които ще се отрекат и ще загърбят персоналните си ползи и желания и ще се отдадат на общонационалната идея за свободна, самостоятелна и мощна България. Това е наследството, което ни завещаха опълченците на Шипка ”, добави министър-председателят.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР