Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с генералния секретар на Световната

...
Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с генералния секретар на Световната
Коментари Харесай

Премиерът Гълъб Донев се срещна с генералния секретар на Световната организация по туризъм

Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с генералния секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) Зураб Пололикашвили. Г-н Пололикашвили е в България във връзка 68-ата Среща на Регионалната комисия " Европа “ на СОТ, която се организира в София от през днешния ден до 2 юни. Страната ни за повторно е хазаин на влиятелното събитие, което способства за популяризирането на имиджа на България като туристическа дестинация.

В срещата министър председателят Гълъб Донев и генералният секретар на СОТ Зураб Пололикашвили разискаха целите на България за развиване на туризма. Министър-председателят Донев акцентира, че една от значимите цели на държавното управление е възобновяване и връщането на туризма на пътя на растежа и конкурентоспособността. В тази връзка двамата събеседници означиха, че по данни на СОТ България е измежду най-добре възстановяващите се дестинации през първото тримесечие на 2023 година по отношение на предпандемичната 2019 година във връзка с брой туристически визити – с растеж от 27%. Генералният секретар на СОТ Зураб Пололикашвили подчертава върху капацитета на България за развиване на туризма както в обичайни, по този начин и в нови области.

Премиерът Гълъб Донев съобщи още, че България споделя визията на СОТ за туризма като мотор на стопански напредък, приобщаващо развиване и екологична резистентност и одобряването на конкурентни туристически политики. Министър-председателят удостовери, че страната ни е уверен бранител на ролята на туризма като инструмент за подсилване на мира и развиването в подтекста на невижданите световни провокации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР