Министър-председателят Бойко Борисов вече втора седмица не идва в парламента,

...
Министър-председателят Бойко Борисов вече втора седмица не идва в парламента,
Коментари Харесай

Премиерът да обясни какви правомощия е прехвърлил на Валери Симеонов за агенциите, призова Кутев

Министър-председателят Бойко Борисов към този момент втора седмица не идва в Народното събрание, с цел да отговори на въпроса какви пълномощия е трансферирал на Валери Симеонов по отношение на организациите. Това сподели зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Антон Кутев oт трибуната на Народното събрание.
„ Преди към този момент повече от две седмици съм задал въпрос към министър-председателя Бойко Борисов. Миналата седмица получихме искане за отсрочване на отговора с една седмица и до през днешния ден беше разумно той да отговори – като не желае предходната седмица, да пристигна тази. Но тази седмица бил в чужбина и не можел да отговори. Като не може и тази седмица, за какво не ми отговори предходната? Аз знам за какво – тъй като не желае да дава отговор “, сподели Кутев.
Той изясни, че въпросът е елементарен. „ И той е какви тъкмо пълномощия е трансферирал министър-председателят на вицепремиера Валери Симеонов във връзка с организациите – в това число и тази за българите в чужбина.
Защото явно Валери Симеонов не е схванал, че има отговорности. Той самият споделя, че има единствено координационни функционалности. А явно някой управлява тази организация – дали е министър председателят, дали е вицепремиерът… Хайде, да се разберем кой я управлява.
Това е въпрос, на който министър-председателят не желае да дава отговор, по тази причина предходната седмица го отсрочи с една седмица, ясно знаейки, че през днешния ден няма да пристигна. Искам ръководителят на Народното събрание да разбере дали въобще ще пристигна и дали ще има министър-председател оттук насетне “, съобщи Кутев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР