Министър-председателят Бойко Борисов ще участва във форума на високо равнище

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва във форума на високо равнище
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще участва във форума на високо равнище ЕС-Африка

Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие във форума на високо ниво ЕС-Африка, който ще се организира на 17 и 18 декември във Виена. Срещата в австрийската столица е под надпис „ Сътрудничеството в цифровата епоха “. Тя ще бъде открита от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и ръководител на Африканския съюз Пол Кагаме и от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, оповестяват от държавната осведомителна работа.

На форума във Виена европейските и африканските водачи дискутират и очертаят съответни дейности за задълбочено съдействие в региона на цифровата стопанска система. Срещата ще способства за поощряване на нововъведенията и цифровизацията като значими фактори за бъдещото развиване на двата континента.

По време на форума ще бъде сложено и началото на Работна група на Европейски Съюз и Африканския съюз за цифрова стопанска система. Целта е да се изследва по какъв начин Европа и Африка могат да изградят цифрово партньорство, да се поддържа набелязването на съответни дейности и начинания на Алианса за вложения и работни места Африка-Европа в бранша.

Работната група ще даде рекомендации по отношение на съдействието за развиване, основаващо се на няколко предпочитани области, които ще бъдат централни тематики на полемиките: достъп до широколентова съгласуваност и цифрова инфраструктура, цифрови умения, цифрово предприемачество, електронни услуги, цифрово земеделие, стартъпи. Особено внимание ще бъде обърнато на дейностите за усилване присъединяване на дамите в цифровата стопанска система и младежите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР