Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента Румен Радев

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента Румен Радев
Коментари Харесай

Борисов и Радев обсъдиха по телефона ситуацията с коронавируса


Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с президента Румен Радев във връзка със обстановката с ковид в страната. Премиерът Борисов дружно с ръководителя на Националния действен щаб Венцислав Мутафчийски и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, които също участваха на диалога на министър-председателя, осведомиха президента за ограниченията, които Щабът и държавното управление са подхванали досега.

Премиерът посочи пред президента нуждата всички институции да бъдат единни в битката против пандемията, тъй че българските жители да имат непоколебимо доверие в страната в този миг и да са сигурни, че ще тя ще работи напълно в техен интерес. Борисов подчертава и върху забележителния консенсус, с който Народното събрание гласоподава оповестяването на изключително състояние в страната.

Министър-председателят означи, че броят на откритите случаи на ковид в България единствено за един ден се е нараснал с 30% и случаите на инфектирани са към този момент общо 41 за страната. Премиерът Борисов съобщи, че изцяло поддържа позицията на Националния действен щаб за нуждата от въвеждането на най-твърдите ограничения. Борисов беше безапелационен, че човешкият живот би трябвало да бъде поставян преди всичко, без значение от вероятността за стопански загуби, които на този стадий не могат да бъдат изчислени.

Премиерът посочи, че с цел да бъде ясна цялата увереност на страната за справяне със обстановката с ковид, предприеманите ограничения би трябвало да бъдат под формата на законодателство. По тази причина министър-председателят съобщи желанието си да беседва с представители на всички парламентарни групи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР