Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с гръцкия премиер Кириакос

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с гръцкия премиер Кириакос
Коментари Харесай

Борисов говори и с Ердоган, и с Мицотакис

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис. Малко по-рано той се чу и с турския президент Ердоган.

С оглед на ситуацията в Сирия и обстановката с мигрантите, министър председателят Борисов инициира диалога с гръцкия си сътрудник, с цел да могат двамата да обменят информация за ситуацията и да се съветват като положителни съседи и стратегически сътрудници, каквито са България и Гърция.

Министър-председателят Борисов и министър председателят Мицотакис се съгласиха, че проблемите в района могат да се решат единствено с общи старания и разговор.

„ Сътрудничеството ни е ос на непоклатимост в Югоизточна Европа. Заедно работим за стабилността и просперитета освен на нашите две страни, само че и на целия район “, съобщи министър председателят Бойко Борисов. В рамките на диалога българският министър-председател акцентира, че България постоянно е упорствала за изчерпателен механизъм на Европейски Съюз за ръководството на миграцията.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР