Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на
Коментари Харесай

Помпео хвали Борисов по телефон за партньорството и съвместните учения

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео.

Те разискаха стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати, което и съгласно двамата е чудесно и следва да продължи да се развива по този начин и отсега нататък. Помпео посочи, че министър председателят Бойко Борисов е направил доста положителни неща за България .

Държавният секретар на Съединени американски щати поздрави премиера Борисов за модернизацията , която държавното управление осъществя в областта на защитата и за спазването на поетия ангажимент към НАТО - 2% от разноските от Брутният вътрешен продукт да се отделят за този бранш.

Според Майк Помпео, българският Борисов би могъл да окуражи сътрудниците си в НАТО и Европа също да се ангажират със спазването на тази евроатлантическа цел .
 В Съединени американски щати въвличат България в проект за сдържането на Русия в Черно море
В Съединени американски щати въвличат България в проект за сдържането на Русия в Черно море

Планират да се разположат Противовъздушна отбрана системи и брегови ракетни комплекси у нас

Държавният секретар на Съединени американски щати посочи също по този начин изгодата от взаимните учения , които се организират в България.

Майк Помпео поздрави Борисов и за сериозната работа във връзка с диверсификацията в енергийната сфера .

" Ние строим газови автомагистрали, по които да тече газ от разнообразни източници и сътворяваме по-конкурентна среда ", изяснява Борисов и среща Помпео с стадия на създаване на интерконектора с Гърция.

Премиерът показва още, че страната ни към този момент получи първите доставки на полутечен природен газ от Съединени американски щати през месец юни.
 Петкова: Газопроводът с Гърция необратим, финансирането - обезпечено
Петкова: Газопроводът с Гърция необратим, финансирането - обезпечено

149 млн. евро е финансирането на плана

По отношение на АЕЦ " Белене " министър председателят означи, че за реализацията на плана държим да има необятно интернационално присъединяване .

По време на диалога са разисквани положителните резултати от съдействието по линия на сигурността, битката против контрабандата и трафика на хора.

Помпео благодари за напъните на България по всички тези тематики, а Борисов съобщи, че за страната ни е значимо да следва своите евроатлантически полезности .

Борисов и Помпео разискаха също по този начин и положителните оценки за бизнес климата , които бяха дадени по време на годишната с реща на премиера с Американската комерсиална камара и посолството на Съединени американски щати в България при започване на актуалната седмица.
 За Борисов АЕЦ „ Белене “ може да е хубав план
За Борисов АЕЦ „ Белене “ може да е хубав план

Вече можем да вършим действителна търговия с газ по всички правила и условия на Европейски Съюз

Борисов изрази вяра, че положителното съдействието на страната ни с американските компании ще продължи отсега нататък и ще се уголемява.

Двамата обмениха отзиви за Балканите и развиването на района . По отношение на Република Северна Македония Помпео подчертава върху приноса на Борисов за развиването по пътя към участие в НАТО и Европейски Съюз , до което е достигнала все още тази страна.

В рамките на диалога Борисов и Помпео обменят отзиви и във връзка с процесите, които текат в Сирия , като българският министър председател показва паника по отношение на обстановката в тази страна.
 Помпео вижда в Гърция стожер на Средиземноморието, Балканите и православието
Помпео вижда в Гърция стожер на Средиземноморието, Балканите и православието

" Вие стартирате да виждате света, тъкмо както го виждаме ние ", хвали той Атина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР