Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с главния мюфтия д-р Мустафа

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с главния мюфтия д-р Мустафа
Коментари Харесай

След среща на Борисов с главния мюфтия: Молитвите за Рамазан Байрам пред джамиите и на 1.5 метра разстояние


Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с основния мюфтия доктор Мустафа Хаджи в навечерието на празника Рамазан Байрам. „ Позволете ми още един път да благопожелавам празника Рамазан Байрам на всички мюсюлмани и на вас! Бъдете живи, здрави и дано по този начин дружно да се оправяме с компликациите и да работим за просперитета на България “, съобщи министър председателят Борисов.

Акцент в диалога бяха противоепидемичните ограничения в изискванията на пандемия от COVID-19, които се постанова да бъдат спазвани от всички жители. Борисов акцентира, че България, единствена в Европа, а може би и освен в Европа, не затвори православните храмове по време на най-светлите Великденски празници. „ Благодарих и на Светия синод, и на владиците, и на поповете, както и на всички миряни, че доста прецизно съблюдаваха това, което помолихме да се направи против ковид. Абсолютно същото важи и за вас - с почитание към религията, ползвайки маски и дезинфектанти, в двора, пред джамията ходжата да може да организира молитвите “, уточни министър председателят Борисов в подтекста на отпразнуването на огромния мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

„ Молитвата е връзката с духовното. Затова би трябвало да е надлежно на мястото, където може да се случи - в джамията “, посочи министър-председателят. На срещата, на която участва също Националният действен щаб, бе конкретизирано, че молитвите за Рамазан Байрам ще се организират, спазвайки се всички противоепидемични условия като физическа отдалеченост от метър и половина, с маски, навън и пред джамиите.

„ Искам да изразя признателност към вас персонално, към държавното управление и към Щаба, за това, което вършиме за целия български народ. Още веднъж се гордеем, че сме жители на България - от една страна за това, което държавното управление прави за живота на българите и от друга - поради мъдростта на целия народ да съблюдава разпоредбите, с цел да може да не се популяризира тази болест или в случай че се популяризира - да е в по-малки граници “, с тези думи основният мюфтия доктор Мустафа Хаджи се обърна към премиера Борисов. Хаджи изрази вяра, че в най-скоро време пандемията ще е останала в историята и още веднъж хората ще могат да се събират, както е било преди, тъй като всички имаме нужда от непосредственост.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР