Министър-председателят Бойко Борисов назначи на длъжността заместник-министър на земеделието, храните

...
Министър-председателят Бойко Борисов назначи на длъжността заместник-министър на земеделието, храните
Коментари Харесай

Критик на Порожанов е новият зам.-министър на земеделието

Министър-председателят Бойко Борисов назначи на длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов.
Маринов ще дава отговор за биологичното произвеждане, както и за производството на плодове, зеленчуци и картофи. Освен това ще управлява компенсирането на вредите при градушки и други неподходящи естествени феномени.
Той е приключил Тракийския университет в Стара Загора със компетентност " Животновъдство ", също така е и магистър по " Финансов мениджмънт и маркетинг " от Висше учебно заведение по обезпечаване и финанси в София.
В интервала 2007-2017 година е заемал експертни длъжности в Държавен фонд " Земеделие " и Министерството на земеделието и храните. От 2018 година е изпълнителен шеф на Българката асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци.
Назначаването на новия министър идва след митинги на земеделци, които упорстваха да получат дължимите им дотации, да бъдат отстранени рестриктивни ограничения и да бъдат направени незабавни промени за излекуване на бранша.
Земеделските организации желаеха оставка на към този момент някогашния министър Румен Порожанов, защото не обръщал внимание на проблемите им. По-късно те се срещнаха с Порожанов, който им даде обещание да има нов зам.-министър, който да бъде зает с проблемите им.
Чавдар Маринов бе едно от водещите лица на митингите, прояви се като изострен критик на Порожанов и настояваше за отдръпването му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР