Министър-председателят Бойко Борисов коментира, че подаването на оставка на Делян

...
Министър-председателят Бойко Борисов коментира, че подаването на оставка на Делян
Коментари Харесай

Борисов: Оставката на Добрев е морален акт. Започваме масови проверки за роднински връзки

Министър-председателят Бойко Борисов разяснява, че подаването на оставка на Делян Добрев е честен акт и неговото мнение е, че депутатът постъпва почтено, подавайки оставка от партията и Народното събрание. Това не значи, че одобряваме виновност. Напротив, дърпайки се оттова, той би трябвало да потвърди кое е клюка, уточни Борисов.

Премиерът настоя кметът на Хасково също да подаде оставка и в града да се проведат нови избори.

Това е първият коментар на министър-председателя по абсурда с роднинските предопределение в община Хасково, от който изплува името на Добрев. По-късно през днешния ден националните представители ще гласоподават в пленарната зала оставката на своя сътрудник.

" В няколко аспекта може да се разяснява оставката на Делян Добрев. Първо всеки съди самичък по себе си и за Българска социалистическа партия властта постоянно е била власт и пари. Делян Добрев е неоспорим експерт и престиж в града си. Реакцията на партията е разбираема, тъй като той е в нея от основаването й ", сподели министър председателят.

От думите му стана ясно, че Добрев към момента е мечтан в партия ГЕРБ.

" Оттук идва грешката на партията. Тезата " но и Българска социалистическа партия са правили по този начин " не е от нас. Всички знаят какви на Българска социалистическа партия, по тази причина избор след избор ги побеждаваме и най-после стигнаха до президентски избори, издигайки претендент на думи. Оставката е честен акт. Партията желае да остане в редиците и той е добре пристигнал ", добави министър-председателят.

Нито един път в изявлението си Борисов не каза изрично, че Добрев би трябвало да си тръгне от Народното събрание. Партията му обаче ще ревизира дали и другаде имало роднински предопределение и щe вземе ограничения, зарече се водачът.

Думата „ кум “ от дълго време няма смисъла в обществото, което е имала едно време. Сега това е един акт при младежите, които търсят другар. Дори нахалството на кмета да не си отива с Делян Добрев не го разбирам, само че това е негов морал и негово право. В диалога ми с Делян Добрев усетих, че той желае да покаже тъкмо подобен морал. Ние 2009 година дойдохме в ръководството и обещахме да няма роднински назначения и в случай че някъде има такива случаи, би трябвало някой да напусне, сподели още той.

Премиерът разяснява и новите разкрития на Българска социалистическа партия за роднински връзки и в сдружението „ Булгартрансгаз “. " Жената на Ненков (Александър Ненков, народен представител от ГЕРБ - б.р.) е там, елементарна служителка. Доколкото знам, е в седми-осми месец бременна. Дано не й се отразява ", сподели Борисов.

Очаквайте детайлности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР