Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователни телеграми до канцлера на Германия

...
Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователни телеграми до канцлера на Германия
Коментари Харесай

Борисов и Захариева изказаха съболезнования за жертвите на о. Мадейра

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователни телеграми до канцлера на Германия Ангела Меркел и министър-председателя на Португалия Антониу Коща по отношение на случая с туристически рейс на остров Мадейра , при който починаха и пострадаха немски жители.

" Приемете от името на българския народ, на българското държавно управление и от мое име най-искрени съболезнования във връзка трагичния случай, при който починаха и пострадаха немски жители. Моля, предайте на околните на починалите нашата съпричастност и поддръжка в този тежък миг, както и пожелания за сполучливо възобновяване на потърпевшите ", написа Борисов до Меркел.

До Коща министър председателят написа, че в този тежък миг за Португалия България сервира своите съболезнования и е съпричастна с болката за случилото се на португалска територия.
 Автобусна злополука умъртви 29 души на о. Мадейра
Автобусна злополука умъртви 29 души на о. Мадейра

Повечето от жертвите са немски жители

Външният ни министър Екатерина Захариева също сервира съболезнования за злополуката на о. Мадейра.
Тя изпрати телеграми до сътрудниците си от Португалия и Германия Аугущо Сантуш и Хайко Маас.

Припомняме, нощес туристически рейс с немски туристи катастрофира на португалския остров Мадейра . При случая починаха 29 души, а доста други бяха ранени. До злополуката се стига, откакто автобусът излязъл от пътя и се блъснал в къща.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР