Министър-председателят Бойко Борисов и вътрешният министър Младен Маринов лично инспектираха

...
Министър-председателят Бойко Борисов и вътрешният министър Младен Маринов лично инспектираха
Коментари Харесай

Борисов: А ако тук имаше и 70 хиляди бежанци. И това го дължите на мен

Министър-председателят Бойко Борисов и вътрешният министър Младен Маринов персонално инспектираха остарялото летище в хасковското село Узунджово, което би трябвало да се трансформира в буферен паркинг за хилядите ТИР-ове, чакащи да преминат през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " към Турция.

„ От през вчерашния ден сме провели над 50 диалога с турските ни сътрудници. Една част от казуса към този момент се взема решение. Над 400 тира повече от предходния ден са минали поради това, че ние не можем на нашите външни граници да стопираме ТИР-овете. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на процедура тук става буфер. Това е най-голямо контролно-пропусквателен пункт сред Европа и страни от третите страни, в тази ситуация Турция. Даже и сега Екатерина Захариева, Емил Караниколов и Росен Желязков разискват с турското държавно управление опциите “, съобщи Борисов.

" Представете си тук да имаше и 70 хиляди бежанци. И това го дължите на мене... Дължите го на него (посочва Младен Маринов). Дължите го на всички, които през това време работеха. Просто не желая да си мисля това нататък да са палатки с бежанци ", посочи се министър-председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР