Министър-председателят акад. Николай Денков проведе видеоконферентен разговор с украинския президент

...
Министър-председателят акад. Николай Денков проведе видеоконферентен разговор с украинския президент
Коментари Харесай

Денков подчерта пред Зеленски категоричната подкрепа на България за Украйна

Министър-председателят акад. Николай Денков организира видеоконферентен диалог с украинския президент Володимир Зеленски. Това оповестиха от Министерския съвет на страницата си във Facebook. Двамата са разискали тематиката за сигурността на Черноморския район в подтекста на съветската експанзия против Киев.

Премиерът акад. Денков акцентира безапелационната поддръжка на България за Украйна и другарските връзки сред двете страни, които бяха засвидетелствани по време на визитата на президента Зеленски в София през юли тази година, пишат от кабинета.

В хода на диалога президентът Зеленски посочи напъните на Украйна да подсигурява световната продоволствена сигурност посредством основаване на различен експортен кулоар. Зеленски осведоми също българския министър-председател за обстановката на фронтовата линия и незабавните потребности на отбранителните сили на Украйна, оповестиха още от държавното управление.

Вежедневното си послание късно снощипрезидентът на Украйна съобщи, че силите на Киев ще съумеят в своята битка в бъдеще, изключително в региона на Черно море, макар че сега обстановката на фронта е сложна.

„ Съвременният свят е основан по този начин, че да свикнем с триумфа прекомерно бързо. Когато експанзията стартира с цялостна мощ, доста хора по света чакаха, че Украйна няма да издържи ", сподели Зеленски.

„ Междувременно колосалните достижения на нашия народ, на всички наши бойци, просто се одобряват за даденост. Успехът на Украйна в борбата за Черно море ще остане в историята, даже и да не се разисква доста сега ", разяснява украинският президент.

Русия стартира пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари 2022 година Сега Киев се пробва да освободи всички области, окупирани от силите на Москва, в това число Крим на Черно море, който беше нелегално анексиран от Русия през 2014 година, напомня ДПА. Сраженията по фронтовата линия обаче са тежки, изключително в източната част.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР