Министър Гроздан Караджов представя пред медиите екипа и част от

...
Министър Гроздан Караджов представя пред медиите екипа и част от
Коментари Харесай

МРРБ започва пълен одит и ремонт на пътищата у нас

Министър Гроздан Караджов показва пред медиите екипа и част от целите на Министерството на районното развиване и благоустройтво (МРРБ).

На първо място той уточни, че ще стартира четиригодишна стратегия за съществени и превантивни поправки на пътища от републиканската пътна мрежа, пътища от клас 1 до клас 3. Четвъртокласната пътна мрежа също ще бъде настоящо ремонтирана.

Вторият приоритет ще бъде цялостен одит на всички пътища от първи клас, автомагистралите и оборудванията към тях. " Това са пътищата, които поемат най-голямата натовареност ", уточни Караджов.

" По отношение на автомагистралите - всички стартирани обекти сега страдат от липса на дефинитивни планове и не са направени отчуждаванията. Затова започваме интензивна работа с АПИ за попълване на тези досиета ", добави министърът.

Следващ приоритет са тунелите. " Няколко пъти съм чел в пресата за друг брой тунели. Тези, по които започваме да работим, са Петрохан, Шипка и тунелът под Стара планина и по продължение на автомагистрала " Черно море ", сподели още той.

Регионалното министерство планува още одит и проверка на настоящи поправки и поддържка на пътищата, както и на строителството, осъществявано през последната година.

По отношение на ВиК бранша Министерство на регионалното развитие извежда като главен приоритет чиста вода за пиянство. " Досега се броят на пръстите на едната ръка плановете за филтриране на питейната вода в България. Основното напъните са вървели в посока отпадни води. Но в доста места пият вода с примеси на уран, манган и други детайли от химичната таблица ", уточни министър Караджов и добави, че екипът му ще се стреми към работа и за понижаване на неналичията във водопреносните мрежи. Предвижда се и нов закон за ВиК услугите.

Следващият приоритет във ВиК бранша е поощряване на нововъведенията и енергийната успеваемост.

" На последващо място ще насърчим разделянето на битовата канализация от канализацията, която събира дъждовната вода ", добави Караджов.

Ще се ускори и контролът върху вложенията във ВиК сдруженията.

По отношение на бранш " строителство " Министерство на регионалното развитие ще се заеме с работа по изменение на Закона за устройството на територията. " Вече сме в разговор с браншовите организации, проектанти, инженери, строители за хрумвания и законодателни оферти за промени в закона. Ще създадем и няколко работни групи за другите сегменти, които ще се трансформират ", уточни министърът.

Дигитализация на капиталовият развой е друга съществена цел на министерството.

Следващ приоритет е санирането на здания и повишение на енергийната успеваемост.

В управническата стратегия е заложена и цялостна инспекция по осъществяването на всички влезнали в действие заповеди за унищожаване на нелегално строителство, най-много по Черноморието.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР