Минималните температури ще са от 11 до 16 градуса, по

Минималните температури ще са от 11 до 16 градуса, по ...

Хладна сутрин, а максималните температури 23 - 27°C.Минималните температури ще са от 11 до 16 градуса, по морския бряг до 17. Преди обед над страната ще има значителна облачност, без валежи.

Следобед от запад облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде от югоизток слаб със скорости 20 км/ч. Ще се затопля. Максималните температури ще са от 23 до 27 градуса, сочи прогнозата на .

Над Добруджа облачността ще бъде разкъсана. В района на Шумен дневните температури ще достига до 24-25 градуса.

По Черноморието ще бъде ветровито с разкъсани облаци. Вятърът ще бъде от североизток до умерен до 28 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 24 до 25 градуса. Морската вода е с температура от 22,24 градуса по северното крайбрежие до 24 градуса по южното. Вълнението на юг от Бургас ще бъде слабо с височина на вълната до 1.5 м, по северното крайбрежие ще е слабо.

Над планините ще се развива купеста облачност. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде слаб от юг до 20 км/ч, а в ниските части от югоизток до 20 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 11-12 градуса, а на 1500 м до 15-16.

В сряда ще премине нова облачна вълна от запад. Слабо ще се понижат температурите, а валежи са възможни през нощта, срещу четвъртък, над Югозападна България. В четвъртък сутринта ще превали над югозападните райони. През деня облачността ще се разкъса. Слабо ще превали над Централна България. В петък ще има повече облаци над западните и над северните райони с условия за слаби валежи.
 
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg