Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София

...
Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София
Коментари Харесай

Облачно време с валежи от дъжд, тепературите се понижават

Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, в София – към 5°, а оптималните - сред 7° и 14°, в София – към 8°. Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология. Ще бъде облачно с превалявания от дъжд, основно в Южна България и североизточните региони. Вятърът ще е сдържан, от северозапад, в източните региони – от североизток.
 
И по Черноморието ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, под 1000 метра – от дъжд и сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 3°, на 2000 – към минус 2°.
 
Вечерта облачността ще стартира да се раздира и да понижава, първо Северозападна България. През идващите два дни ще има променлива облачност, а превалявания се чакат основно в Източна България, на повече места в четвъртък.
 
Вятърът ще е от запад-северозапад, в сряда сдържан, в четвъртък - мощен. Минималните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°, а дневните ще се покачат едва и оптималните ще са сред 10° и 15°.
 
В петък и събота времето ще е най-вече слънчево. В петък вятърът ще отслабне, а в събота ще стихне и преди обяд тук-там в равнините и котловините ще има мъгла. Минималните температури ще останат без основна смяна, а дневните ще се покачват.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР