Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в котловините

...
Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в котловините
Коментари Харесай

Много слънчеви часове днес

Минималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, в котловините и низините на Западна България - до минус 3°, в София – към минус 2°, а оптималните - сред 7° и 15°, в София – към 12°.

Времето в по-голямата част от страната ще се задържи слънчево и съвсем безшумно. Над Източна България ще продължи да духа слаб до сдържан северен вятър. Ще бъде най-вече облачно, в обособени региони и ще преръми. Към края на деня и там облачността ще стартира да се раздира и понижава.

По Черноморието ще бъде облачно, основно по южното крайбрежие ще преръми. Вечерта облачността ще намалее. Ще духа сдържан северен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 6° и 8°. Температурата на морската вода е 7° - 8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, само че ще отслабва.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Значителна облачност ще има над източните региони от Стара планина, както и над Странджа и Сакар, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 6° - 7°, на 2000 метра - към 0°.

В неделя над Западна България облачността ще се усили и тук-там ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. В Източна България ще е с раздрана облачност, съвсем без превалявания, със северен вятър. Температурите ще останат без основна смяна.

През първите дни от новата седмица облачността ще е по-често забележителна. На места ще има и слаби валежи от дъжд, в планините над към 1800 метра - от сняг. Вятърът ще е слаб, в понеделник - от изток, във вторник - от северозапад. Минималните температури ще се покачат, а оптималните ще се намалят.

В сряда вероятността за превалявания е дребна. Облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът ще е сдържан, от запад-северозапад.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР