Минимални температури между 13° и 18°. Днес ще преобладава слънчево

...
Минимални температури между 13° и 18°. Днес ще преобладава слънчево
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 19 септември

Минимални температури сред 13° и 18°. Днес ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността по-значителни над северните, а след обяд и над западните региони. Само на обособени места ще превали кратковременно. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури сред 29° и 34°.
Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за септември – ще продължи постепенно да се намалява. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев.
Над Черноморието в утринните часове тук-там ще има мъгла или ниска облачност. Около и след обяд ще е слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 25-26°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Над планините ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни след обяд и по здрач над масивите от Западна България, където на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан, по билата мощен вятър от юг-югозапад. Все още топло време с оптималната температура на височина 1200 метра към 23°, на 2000 метра – към 15°.
В сряда в западната половина от страната от запад на изток облачността ще се усилва, ще се развива и купесто-дъждовна облачност. На места там ще превали и прегърми. По-късно вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. В източната половина през по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево, вятърът ще е от юг-югоизток и ще е към момента горещо, с температури до 32°-33°. През нощта против четвъртък хладният въздух ще обхване цялата страна, валежи ще има и на изток. В четвъртък и петък ще бъде хладно и прохладно, с променлива облачност. Все още тук-там ще има и валежи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР