Минеаполис. Убийството на Джордж Флойд в Минеаполис, което доведе до

...
Минеаполис. Убийството на Джордж Флойд в Минеаполис, което доведе до
Коментари Харесай

The New York Times: Полицаят, убил Джордж Флойд, бе осъден на 22,5 години затвор

Минеаполис. Убийството на Джордж Флойд в Минеаполис, което докара до национални митинги поради расовото неравноправие, засягащо съвсем всички аспекти на американския живот, докара до присъда от 22 години и половина затвор за неговия причинител - някогашния служител на реда Дерек Шовин, който задуши с коляно Флойд по време на арест, написа американският вестник The New York Times .

Наказанието е по-малко от поисканите 30 години затвор от прокурорите, само че доста повече от наказването, което юристите на Шовин желаеха: пробация и присъда за времето, което той към този момент е прекарал зад решетките. Решението на съда значи, че Шовин може да бъде освободен най-рано след излежаване на 15 години от присъдата си - през 2035 или 2036 година, когато той ще е на към 60-годишна възраст.

При произнасянето на присъдата съдията Питър Кахил се базира на „ особената свирепост “ на закононарушението, което беше запечатано в необятно публикувано видео.

Малко откакто прочете присъдата, арбитър Кахил написа в претекстовете: „ Част от задачата на полицейското ръководство в Минеаполис е да дава глас и почитание на жителите. Но господин Шовин, “ написа съдията, вместо това „ се е отнасял с господин Флойд без почитание и му е отказал достолепието, дължимо се на всички хора и което сигурно би дал на другар или комшия “.

Роднините на Флойд показаха облекчение, че Шовин ще влезе в пандиза, макар че споделиха, че имат вяра, че той заслужава по-дълга присъда.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР