Миналогодишният финалист в турнира Лига на Конференциите - Фиорентина си

...
Миналогодишният финалист в турнира Лига на Конференциите - Фиорентина си
Коментари Харесай

Виктория докара мача до продължения, но Фиорентина взе своето

Миналогодишният финалист в шампионата Лига на Конференциите - Фиорентина си обезпечи място измежду най-хубавите четири тима и в актуалното издание на конкуренцията. " Ла Виола " трябваше да играе продължения против Виктория (Пилзен) на " Артемио Франки " откакто и вторият мач сред двата отбора приключи без маркиран гол. Чехите доиграха срещаат с човек по-малко, откакто в 67-ата минута Каду бе изпъден след пряк червен картон, а головете на Нико Госалес в 92-рата и Кристиано Бираги в 108-ата минута направиха разликата сред двата отбора.

Фиорентина бе по-активният от двата тима при започване на срещата на " Артемио Франки ". В 6-ата минути " виолетовите " стигнаха до първото си чисто състояние, когато Кристиан Куаме напредна по лявото крило и центрира по земя за Андреа Белоти, който стреля отблизо разстояние, само че Мартин Йедличка направи феноменално избавяне.

Кристиано Бираги изведе Кристиан Куаме зад тила на защитата на гостите, като футболистът на Фиорентина стреля към вратата, само че Йедличка съумя да съкрати ъгъла и да отрази в 8-ата минута.

Лукас Белтран проби през средата, като съумя да се оправи с двама бранители на Виктория, след което стреля ниско по тревата в 16-ата минута, само че Мартин Йедличка се намеси рутинно.

Николас Гонсалес опита изстрел от междинна отдалеченост в 23-ата минута, който обаче приключи в ръцете на стража на гостите от Пилзен.

" Ла виола " пропусна страхотна опция да излезе напред в резултата в 29-ата минута, когато след пробив по дясното крило на нападението, Додо сви топката за Кристиан Куаме, който стреля отблизо разстояние, само че още един път Йедличка сподели страховит инстикт и съумя да отрази.

Само минути по-късно топката бе центрирана от Роландо Мандрагора на втора греда към Андреа Белоти, който се извиси и стреля с глава, само че право в левия непряк дирек на вратата на чешкия отбор.

Фиорентина удари за повторно гредата в 44-ата минута, когато Куаме навлезе в наказателното поле на гостите и насочи мощен удар. Топката обаче рикошира право в напречната греда, след което бе изчистена от защитник на чешкия отбор.

Във втората минута на добавеното време на първото полувреме Мандрагора бе изведен по лявото крило на нападението, а халфът сви топката за Нико Гонсалес, който стреля прекомерно разочароващо, макар че бе на към 5 метра по отношение на голлинията на Пилзен.

Фиорентина продължи с натиска си и при започване на второто полувреме. След центриране в наказателното поле на Виктория в 55-ата минута, Роландо Мандрагора стреля със задна ножица, само че топката мина над напречната греда.

В 67-ата минута Виктория Пилзен остана с човек по-малко на терена, откакто Каду влезе жестоко в краката на Додо, застъпвайки глезена на крайния защитник на Фиорентина. Хесус Хил Мансано сподели в началото жълт картон, само че откакто бе извикан от ВАР-а в лицето на Хосе Луис Мунуера, основният арбитър промени решението си и подвигна червен картон на Каду.

След безредие в наказателното поле на Виктория Пилзен в 80-ата минута, топката стигна до Лука Раниери, който насочи мощен удар по земя, само че още веднъж Йедличка съумя да парира.

Додо напредна по дясното крило и центрира на втора греда, където Нико Гонсалес със сетни сили засече с глава, само че ударът му бе прекомерно неакуратен.

Фиорентина продължи да бъде прекомерно малко ефикасен пред противниковата врата и по този начин постоянното време приключи при резултат 0:0, което значи, че кой ще бъде полуфиналист, ще се реши след продължения.

На старта на първото продължение Фиорентина още веднъж бе доста деен. Лукас Мартинес Куарта шутира от далечна отдалеченост, само че Йедличка отрази. Кристиано Бираги центрира от последвалия корнер в наказателното поле на гостите, където след разбълркване топката доближи до Нико Гонсалес. Аржентинецът насочи удар с външен фалц към горния десен ъгъл, с цел да даде задатък на " виолетовите " в 92-рата минута.

Кристиано Бираги центрира от корнер в 104-ата минута на втора греда, където Мартинес Куарта насочи удар с глава, който рикошиа в левия непряк дирек на вратата, което бе и трета греда за домакините.

На старта на второто продължение Фиорентина реши всичко в своя изгода. Жонатан Иконе поде светкавичка контраофанзива за своя отбор, каго в последния миг сви топката за Кристиано Бираги, който нямаше проблем да пусне топката около стража на Виктория Пилзен в 108-ата минута.

Давиде Фараони можеше да означи и трети гол за Фиорентина, само че ударът му от междинна отдалеченост в 115-ата минута излезе в навън. 
 Виктория (Пилзен) - Фиорентина 0:0 в дуел от Лигата на конференциите
Виктория (Пилзен) и Фиорентина не си означиха гол

Всичко ще се реши във Флоренция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР