Миналия понеделник мегапопулярният свиленградчанин се изяви на сцената на „Капките”

...
Миналия понеделник мегапопулярният свиленградчанин се изяви на сцената на „Капките”
Коментари Харесай

Милко Калайджиев: Как ще съм ром? Та аз произхождат от буржоазно семейство!

Миналия понеделник мегапопулярният свиленградчанин се изяви на сцената на „ Капките” безпрепятствено избръснат, а ден по-късно, във вторник, пристигна за „ Уикенд” изявление с присъщия за имиджа си признак. Новите косми под носа му бяха изкуствени, само че доста приличаха на същински. Съжалява ли изпълнителят на „ Я елате, пиленца, при батко”, че е махнал мустаците си? Дали околните му са го харесали с променената му осанка? Отговорите на тези и доста други въпроси научихме от именития фолк артист в един извънредно прям диалог, траял повече от час.

- Милко, виждам, че сте с неестествен мустак, откакто се разделихте с вашия поради седмия сезон на „ Като две капки вода”...
- Два пъти гостувах в „ Капките” в предходни години и доста ми хареса. Бях в Америка, когато ми се обадиха с предложение да вземам участие в седмия сезон, а след известно време още веднъж се чухме. Когато ми обясниха, че с цел да вземам участие, би трябвало да си махна мустака, незабавно отвърнах: „ О, не! Това просто няма по какъв начин да стане!”. Предложих да го понижа до най-малко, да сложа върху него здравно тиксо, пластир даже... Отговорът на продуцента беше, че наложително би трябвало да се избръсна напълно, в случай че приема да стана част от „ Като две капки вода”. Цели 10 дни прекарах в тежък размисъл... Накрая се съгласих.

- Проляхте ли сълза, до момента в който ви махаха мустака?
- Не съм плакал въобще. Да ви кажа почтено, беше ми любопитно след толкоз доста години по какъв начин ще наподобявам без мустак. Жена ми и децата ми в никакъв случай не са ме виждали в подобен тип. Дори синовете ми споделиха, че наподобявам някак доста друг. „ Просто не си ти!”, безапелационни бяха децата.

- Защо си залепихте неестествен мустак?
- Защото на персоналните си документи съм с мустак. Предстои ми пътешестване до Турция и е парадокс да напусна България, в случай че се разграничавам от фотографията на паспорта. Просто няма да ме пуснат, в случай че под носа съм обезкосмен. Нелепо звучи, само че е самата истина.

- Доайен сте измежду участниците в сезон 7 на „ Капките”? Респектирани ли са от вас останалите звезди на шоуто?
- Всички обявяват доста положително отношение към мен, а аз също се разпределям изцяло. Тита е на 19 години - колкото синовете ми. С Петя Буюклиева и другите също се почитаме. С някои от тях сме другари от години.

- А хонорара си от „ Капките” в какво ще инвестирате?
- Имам какво да върша с парите. Близнаците следват в Плевен и София, признати са държавна поръчка. Единият е на квартира, другият - на общежитие. Който няма двама студенти едновременно, той не знае защо става въпрос.

- Тежат ли ви годините? На 67 сте...
- Не ми тежат. На близо 68 години съм, а работя доста крепко. През 2018-а съм направил две нови поп фолк песни и 4 фолклорни. В началото на 2019-а пуснах още една фолклорна, а има и друга подготвена, на която ще фотографирам клип през март в София. И още един мой план е съвсем подготвен. Ходя и по участия. Не ми тежи работата, цялостен живот работя.

- Много известни певици са ваше изобретение. В какви връзки сте с тях?
- Всички певици, които съм разкрил, са ми признателни. За страдание няма по кое време да се забележим с тях, само че сме в чудесни връзки. Радвам се на тези девойки от сърце. Преди години младите реализатори бяха по-талантливи. След поколението на Преслава, Галена, Джена, Емилия рядко се е появявала друга звезда, което да е дръпнала внезапно нагоре. Не знам за какво е по този начин – може би прекомерно рано се вземат насериозно, бързо стават известни и стопират да се развиват. Има, несъмнено, и изключения. Например Тита е млада и доста пробивна. Искрено се веселя за нея. Смятам, че ще има сполучлива кариера и отсега нататък.

- С какво друго се занимавате, с изключение на с пеене?
- Имам бизнес – заведение, къща за посетители, язовир за състезателен лов на риба. Занимавам се и със земеделие. Работя на драго сърце, а пеенето ми доставя още по-голямо такова. Когато съм на сцената, цялата ми страст излиза.

- Мълви се, че сте похарчил 40 000 лв. за зъби…
- Това са цялостни нелепости. Няма такова нещо. Една моя съседка беше прочела тази „ новина” и отишла при майка ми. Показала й публикацията и рекла: „ Како Минке, виж, Милко си е поставил зъби за 40 000 лв.!”. Мама ми звънна незабавно и ме попита дали е правилно. Отговорих й: „ Майко, всеки ден ме виждаш, какви зъби, какви нелепости...”. Всичките ми резци са си естествени. Като ме огледа човек във фасадата, ще откри, че в устата ми няма порцелан.

- А присаждал ли сте си коса?
- Трябва ли да отговоря? Пишат какво ли не! Който не има вяра, че косата си е моя, дано ме огледа добре. Дори в случай че желае да я дръпне, с цел да се увери.

- Най-невярното нещо, което сте чул или прочел за себе си и околните си? -
О, тиражирани са какви ли не измислици, които нямат нищо общо с истината. След първия лайф в „ Като две капки вода” обаче чух и доста хубави неща за себе си – какъв брой добър човек съм, по какъв начин оказвам помощ на хора в неволя. Ставал съм даже измежду нощ, с цел да оказа помощ. Знам, че има много болежка на този свят и се разпределям. Обичам да оказвам помощ. Страдам, щом видя болно дете.

- Близките ви мъчно ли одобриха „ новината”, че може и да сте ром?
- Аз ром?! Абсолютна неистина, нелепа небивалица. Та аз произлизам от буржоазно семейство! Поколения обратно съм изследвал рода си, а огромният ми наследник даже направи родословие на семейството. Братовчедка ми Райна Калайджиева е приключила музикално учебно заведение и консерваторията. Концертира по целия свят, има уговорени за две години напред концерти в Америка и къде ли още не. Всичките ми роднините са стойностни, качествени хора и недоумявам по какъв начин може да се приказват такива измислици... Възможно е тази дивотия да е хрумнала на някой болен мозък поради семейството ми.

- Пиете ли, пушите ли, диети спазвате ли?
- Не пия и не пуша - в никакъв случай не съм имал тези пороци. Диети не съблюдавам. Когато пея, непрестанно играя. Свалям най-малко 1 кг на присъединяване. Раздавам се на 100%, ставам вир вода. Винаги си нося няколко чифта облекла за преобличане.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР