Миналия петък заводът на Samsung в Южна Корея остана без

...
Миналия петък заводът на Samsung в Южна Корея остана без
Коментари Харесай

Спирането на тока в завода на Samsung може да увеличи цената на NAND паметта

Миналия петък заводът на Samsung в Южна Корея остана без електрическа сила, което оказа пагубно въздействие на индустриалния развой.
DigiTimes заяви, че единствено за половин час са се развалили от 50 до 60 хиляди силициеви пластини, съдържащи NAND флаш памет. Според предварителните оценки, в резултат на тази повреда и огромния брой развалени NAND флаш памети, заводите на Samsung Electronics ще произведат с 11% по-малко чипове, което е 3,5% от международния размер на чиповете флаш памет.



Уеб-порталът сподели още, че Samsung към този момент разполага в складовете си с задоволително складови ресурси на NAND флаш памет и изключването на електрическата сила в един от заводите, няма да се отрази на доставките, и чиповете памети ще се доставят по същия метод, без промени в графика. Но този случай сигурно ще окаже въздействие върху цената на флаш паметта като цяло, както и върху цената на компютърните устройства, в които се употребява.

DRAMeXchange от своя страна заяви, че през първото тримесечие на 2018 година в имало лек остатък на NAND флаш памети, който се очакваше да намали цените. Явно, в този момент това няма да стане.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР