Миналия петък бяхме в парламента, за да обсъждаме мерките и

...
Миналия петък бяхме в парламента, за да обсъждаме мерките и
Коментари Харесай

Пътен експерт: Грешка е да се намалява скоростта по магистралите, там има най-малко жертви

Миналия петък бяхме в Народното събрание, с цел да обсъждаме ограниченията и целите, свързани с пътната сигурност. Казахме им, че предложенията от специалистите би трябвало да се гласоподават в Народното събрание с 240 гласа. Трябва да се реже до кокал.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Ангел Попов от Европейския център за транспортни политики.

На идване насам виждам образователен автомобил, който ме учуди по какъв начин може да има подобен ретроавтомобил за образователен. Проверих го - няма гражданска отговорност. Това значи, че този инструктор не е излизал на автомагистрала, затова неговите курсанти не са подготвени по разпоредбите, които би трябвало.

 
Проблемът е в контрола и образованието на младите водачи.
България сега е на страховит кръстопът. Трябва да се обединим в името на тези майки, които сега жалят личните си деца. Всички сме пасивни до момента в който не пострадаме персонално.

Предложението от през днешния ден за отпадане на стикерите за механически обзор е политическо. Показва, че те не познават преимуществата на тези стикери. Няма причини за какво би трябвало да отпаднат. Благодарение на тях нямаме ментета коли в техническите прегледи. Стикерът е единственият вид за надзор в нискоемисионните зони, които сме длъжни да създадем в градовете. Благодарение на тях се откри, че в идеалния център на София влизат 23% коли от първа категория - най-замърсяващите.

 
Събираме 50% от санкциите, а разковничето в наказването е събирането на тези санкции. Намаляването на скоростта няма да спре систематичните извършители да се усещат ненаказуеми. Трябва да създадем по този начин, че да се събират санкциите, които им се постановат. Има хора с по 100 наказателни постановления.
Средната скорост на образование в града е сред 35 и 42 км/ч. Влизането на автомагистрала и задължението да кара най-малко с 90 км/ч е огромен стрес за младите водачи. Корупция в теорията към този момент няма, тъй като там се управлява. Затова и има хора, които 12-15 пъти се явяват на доктрина. Младите водачи би трябвало да се качват на по-малко мощни коли и с компаньон, само че би трябвало да се управлява и кой би трябвало да бъде компаньон - добър водач ли е придружителят или не. Всичко може да се управлява, само че по електронен път, тъй като там корупцията е по-малка.

 
Неправилно е да се желае понижаване на оптимално позволената скорост от 140 км/ч на автомагистралите. Ако погледнете статистиката минимум произшествия със смъртни случаи са на автомагистралите.
Магистралата въпреки всичко е един контролируем път. Там има условия във връзка с знаците, маркировката и обезопасяването.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР