Миналите издания на Уимбълдън нямат значение, категоричен е испанският тенисист

...
Миналите издания на Уимбълдън нямат значение, категоричен е испанският тенисист
Коментари Харесай

Рафа Надал: Искам Уимбълдън

Миналите издания на Уимбълдън нямат значение, безапелационен е испанският тенисист Рафаел Надал преди началото на шампионата от серията за Големия шлем. 10-кратният победител от откритото състезание на Франция има две трофеи и от конкуренцията в Англия, само че през последните пет години стига най-вече до четвъртия кръг.

Мотивиран съм да печеля всеки шампионат, на който играя. Ако нямам упоритости за купа, просто не вземам участие. Вярно е, че през 2012-а изпитвах проблеми с колената, само че също по този начин е правилно и това, че през 2014-а играех доста добре и имах шансове, само че отпаднах против Ник Кириос в четвъртия кръг. Миналата година не съумях да играя, а 2015-а несъмнено не беше моят сезон. Ще забележим какво ще се случи този път, само че ще бъде мъчно. Радвам се, че съм тук, тъй като обичам този шампионат, само че особено в него е доста елементарно да отпаднеш рано, сподели Надал.



Испанецът е в добра форма сега. Той стигна до край в Мелбърн след победа над Григор Димитров, а в сезона на клей завоюва четири трофеи. На Уимбълдън обаче Надал ще бъде без треньора си Карлос Моя, само че пък на трибуните ще бъде неговият чичо Тони.



Надал избра да почива в последните седмици и не се включи в подгряващия шампионат в Куинс. Той тренираше в Майорка.

Получи се добре. Щях да се веселя и да играя в Куинс, само че след последните три месеца и случилото се на Ролан Гарос взех решение да почивам. Тялото ми се нуждаеше от възобновяване, с цел да мога по-лесно да се приспособя към тревната настилка, добави той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР