Миналата седмица за първи път в историята на Залата на

...
Миналата седмица за първи път в историята на Залата на
Коментари Харесай

Премиър Лийг Токшоу: Арсен Венгер - легендарният мениджър на Арсенал

Миналата седмица за първи път в историята на „ Залата на славата “ във Висшата лига бяха признати треньори. Става дума за именитите мениджъри на Манчестър Юнайтед и Арсенал – сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер.

73-годишният французин Венгер, който сега работи за ФИФА, бе отпред на Арсенал 22 години. Той има три извоювани трофеи във Висшата лига с „ артилеристите “, като през сезон 2003/04 записва името си със златни букви в историята на лигата, ставайки единствения досега управител, чийто тим приключва без загуба. Освен това той печели и седем пъти купата на Англия. Венгер е избиран на три пъти за „ Мениджър на годината “, а под негово управление Арсенал има 476 победи и 199 равенства в 828 мача във Висшата лига.

„ Искам да бъда запомнен като човек, който обичаше Арсенал, почиташе полезностите на клуба и го остави в позиция, в която той може да пораства. За мен е огромна чест да споделя това със Сър Алекс. Ние сме като двама боксьори, борихме се като луди и дружно стигнахме последния гонг. Това ще е страхотна опция да се срещна с него, да споделим бутилка вино и мемоари от нашите остарели борби “, сподели пък Венгер, който през сезон 2003/2004 печели купата без нито една загуба през сезона.

Вижте великата история на именития Арсен Венгер отпред на Арсенал в прикаченото видео от предаването „ Премиър лийг Токшоу “ по DIEMA SPORT 2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР