Миналата седмица Тръмп ми каза: Жан-Клод, вие сте брутален убиец.

...
Миналата седмица Тръмп ми каза: Жан-Клод, вие сте брутален убиец.
Коментари Харесай

Цитат на деня: Жан-Клод Юнкер, вие сте брутален убиец

Миналата седмица Тръмп ми сподели: Жан-Клод, вие сте жесток палач ". Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, съобщи " Ройтерс ".

По думите на Юнкер президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп го е нарекъл " жесток палач " на срещата на Г-7 в Канада в края на предходната седмица. Вчера в тирада в регионалния парламент на Бавария Юнкер, който също взе участие в диалозите на Г-7, описа за срещата си с Тръмп.

" За пръв път Люксембург се трансформира в такава заплаха за Съединени американски щати. Мисля, че го е споделил като комплимент, само че не съм сигурен ", уточни Юнкер, който е някогашен министър председател на Люксембург.

Срещата на Г-7 не докара до затваряне на увеличаващата се бездна сред Съединени американски щати и другите сили, доста от които Тръмп упреква във водене на комерсиална политика, третираща незаслужено Щатите.

Вчера страните от Европейски Съюз единомислещо поддържаха проект за вносни мита на стойност 2.8 милиарда евро за американски артикули в отговор на митата на Съединени американски щати върху вноса на стомана и алуминий от съюза, споделиха източници от Европейски Съюз.

" Не може да оставим митата без отговор. Не съм надъхан за война, само че не одобрявам да ни диктуват отнякъде другаде какво да вършим в Европа ", съобщи Юнкер. " Това е назависим континент. За това са се борили значително хора. " /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР