Миналата седмица от ГЕРБ цитираха писмо от главния прокурор Сотир

...
Миналата седмица от ГЕРБ цитираха писмо от главния прокурор Сотир
Коментари Харесай

Нинова: Проверявана съм за ”Техноимпекс”, ГЕРБ пак лъжат

Миналата седмица от ГЕРБ цитираха писмо от основния прокурор Сотир Цацаров и показаха, че не са подавани сигнали и не са осъществявани инспекции по приватизацията на "Техноимпекс ".

"Не са подавани сигнали - неистина номер 1, подаден е сигнал, подписан от КТ "Подкрепа ". Не са осъществявани инспекции - неистина номер 2, осъществявани са две такива плюс финансова проверка ", съобщи Нинова и сподели документи от 1998 година, 1999 година и 2001 година

"ГЕРБ цитират писмо от основния прокурор Сотир Цацаров, чете се едно изречение от него, само че не се демонстрира целият документ ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия и уточни, че се е сдобила с него. Нинова означи, че с това писмо основният прокурор споделя, че договорката е още веднъж тествана през юли 2017 година и е доказано, че по преписката не са налице данни за осъществени закононарушения.

"За "огромното “ ми жилище от 89 кв. м и гараж от 4 кв. м имам контракт за заем ", означи още тя и разясни, че със брачна половинка ѝ имат контракт за заем, към който всеки месец са плащали удръжки от заплатите си в превод на банките.

"Който желае, знае къде е Съдебната палата, да отива. Ние имаме работа и ще се занимаваме с политика. Престъпления не съм направила. Готова съм, в случай че някой твърди, че съм предизвикала вреди на страната, да ми заведе дело . Декларирам, че няма да се позовавам на изтекла отминалост, при изискване, че всички други ръководители на партии сложат такава декларация и кажат, че няма да се позововават на отминалост за целия си професионален живот “, разяснява още водачът на Българска социалистическа партия.

По думите й, когато от Българска социалистическа партия предложили лидерска среща за прехода – всички изчезнали "яко пушек “.

"Получих писмо от Цветан Цветанов, който не съм канила на такава среща, че бил ангажиран, и по тази причина изпраща Данаил Кирилов. Кирилов ще написа законодателни текстове. Той не е лицето, което ще вземе политическото решение. Тази партия водач няма ли? “, сподели Нинова.

По думите ѝ ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е декларирал, че е в чужбина.

"Патриотите малъчат. Къде изчезнахте "яко пушек “, като се заприказва за целия преход?. Кой в този момент го е боязън? Българска социалистическа партия ли? “, попита водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея шумът към приватизацията на „ Техноимпекс “ е третата стъпка от огромното в политиката.

"Първото беше да нахраним опозицията, като им дадем постове, с цел да мълчат: ръководител на парламент, министри. Второто беше да ги разбием от вътрешната страна с огромна коалиция за ГЕРБ. Е, на конгреса видяха и че това не им се получава. Третата им стъпка е дайте да злепоставим опозицията, с цел да им отнемем моралният образ да приказва за корупция през днешния ден. И това няма да им се получи. Нямам никакви зависимости. И да ме гонят от Народното събрание и да ме плашат с каузи, обстоятелствата и истината са налице “, разяснява още Корнелия Нинова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР