Миналата седмица Google обяви, че от края на 2017 година

...
Миналата седмица Google обяви, че от края на 2017 година
Коментари Харесай

Apple също изцяло премина към възобновяеми източници на енергия

Миналата седмица Гугъл разгласи, че от края на 2017 година е минал напълно към потреблението единствено на възобновима сила.
Ето че след към десетина дни аналогично изказване направи и Apple , която от 3 години оглавява рейтинга на „зелените“ компании съгласно класацията на Greenpeace.

Предишния път Apple се похвали със своите екологични триумфи преди две години, когато 93% от предприятията на кооперацията използваха само чиста сила.

Точно като Гугъл и Apple не си обезпечава независимо нужната зелена сила, а напълно я закупува от други компании. Да уточним, че офисите, магазините и другите в близост ситуирани обекти на тези корпорации получават общоприета електрическа сила. Но неекологичната сила напълно се компенсира от зелената електрическа сила. Apple, както и Гугъл акцентира, че освен се закупува чиста електрическа сила, само че и по този метод се употребява и развива тази перспективна инфраструктура. Технологичният колос прибавя, че две трети от мощностите за личните потребности Apple е финансирала от своите сметки.

Корпорацията употребява 25 електроцентрали за възобновима сила, работещи в разнообразни региони на света. Те имат 626 мегават мощ за предприятията на Apple, намиращи в 43 разнообразни страни. От тази мощ, 286 мегавата се обезпечават от слънчеви електроцентрали.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР