Миналата седмица едно тригодишно дете си отиде от хеморагична пневмония.

...
Миналата седмица едно тригодишно дете си отиде от хеморагична пневмония.
Коментари Харесай

И какво като временно са отстранени трима болнични директори?!

Миналата седмица едно тригодишно дете си отиде от хеморагична пневмония. Преди това родителите му минаха през три лечебни заведения, които не го хоспитализираха. Няма значение какви са аргументите за това - липса на свободни кревати или незадоволително добра преценка за положението на малчугана от страна на лекарите. 
Седмица казусът е тематика за медии и за посетители на телевизионни и радио предавания… 
Здравният министър Кирил Ананиев разпореди инспекции в трите здравни заведения, през които са минали родителите с болното дете на ръце.
Накрая след среща с майката и бащата министър председателят Бойко Борисов подреди шефовете на трите лечебни заведения - Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания, " Пирогов " и " Лозенец ", да бъдат краткотрайно отстранени. 
Това е следващият случай, който демонстрира какъв брой съществени са проблемите на българското опазване на здравето, само че те няма да се решат с инспекции и краткотрайни отстранявания на болнични шефове. Защото нито инспекциите, нито краткотрайното премахване на тримата шефове ще върне 3-годишния Александър на родителите му. 
А като си помисля и по какъв начин министър председателят твърди какво съоръжение е обезпечено на лечебните заведения, до момента в който хората по села и паланки събират пластмасови капачки за кувьози и болнични кревати, ми идва единствено една мисъл - и какво като има инспекции и краткотрайно са отстранени трима болнични шефове?...Какво от това? И задоволително ли е? Проблемът е систематичен, от години, а избрани наказателни акции само пазят имиджа на политиците. Той им е по-голям от всичко останало. 
Автор: Анжелина Велчева 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР