Миналата седмица бяха извървяни първите стъпки за включване на темата

...
Миналата седмица бяха извървяни първите стъпки за включване на темата
Коментари Харесай

Референдум или паметникът на Альоша – червена линия сред пловдивчани

Миналата седмица бяха извървяни първите стъпки за включване на тематиката за паметника на Альоша в дневния ред на общинския съвет. И откакто това се случи, предстоящо избуялата поляризация сподели, че няма по какъв начин с едно бързо гласоподаване в локалния парламент да се стигне до решение.

Паметникът Альоша, внушително извисяващ се на върха на един от пловдивските хълмове и още веднъж е във фокуса на публичното внимание, а повдигнатият преди повече от 30 години въпрос за премахването му с нова мощ сложи разграничителна линия сред последователите на концепцията и пловдивчаните, които считат, че монументът символизира победната мощ на руската войска и не би трябвало да бъде демонтиран в името на историческата памет.

Каква ще е ориста на паметника на Альоша Под тепетата ще стане ясно в сряда, когато е сесията на локалния парламент. Очакванията са, че пред постройката на общината ще се съберат голям брой хора, последователи на монумента да си остане на мястото.

Други жители считат, че там не е мястото на Альоша.

„ Ето че, не е ок Левски да е долу, Альоша да е горе, както е сега. Смятам, че въобще не би трябвало да е в града “, аргументира се жител.

Тепърва ще се пресмята вероятен ли е и какъв брой ще коства демонтажът на паметника, ще се мисли и за референдум.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР