Миналата година глобалното потребление на първична енергия падна с 4,5%

...
Миналата година глобалното потребление на първична енергия падна с 4,5%
Коментари Харесай

Кои са най-големите петролни и газови компании по пазарна капитализация?

Миналата година световното ползване на първична сила падна с 4,5% по отношение на миналата година, а търсенето на нефт – с 9%. За къс интервал през април 2020 година цената на американския недопечен нефт се срина под нулата. Първите месеци на пандемията от COVID-19 бяха пагубни за пазара, като някои анализатори чакаха, че този резултат ще бъде дълготраен. 2021 година обаче потвърждава, че тези опасения са били безпочвени.

През тази година пандемията донесе мощен попътен вятър за петролната и газовата промишленост, като фирмите от бранша се възползваха от разкрилата се пред тях опция.

Светът е изправен пред дефицит на сила, като занапред следва температурите да падат с идването на зимата в северното полукълбо.

Проблемите с веригата на доставки, породени от пандемията, и възходящото търсене на сила от възобновяване на стопанските системи, сложиха страните по света в конкуренция за петролни и газови артикули, което докара до внезапно повишаване на всички първични материали.

Разбира се, най-големите петролни и газови компании са огромните печеливши в тази историята. Използвайки данни на CompaniesMarketCap.com към 7 октомври 2021 година, уеб сайтът VisualCapitalist.com е основал инфографика на 20-те най-големи компании от бранша по пазарна капиталзиация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР