Military Watch Magazine: Руската планираща бомба Дрел се превърна в

...
Military Watch Magazine: Руската планираща бомба Дрел се превърна в
Коментари Харесай

В САЩ заявиха, че авиобомбата Дрел на руските ВКС е сериозна заплаха за ВСУ

Military Watch Magazine: Руската планираща бомба " Дрел " се трансформира в опасност за украинската войска

Русия стартира всеобщо произвеждане на високоточна касетъчна бомба „ Дрел “, съвместима със стелт изтребителя Су-57, защото наближава образуването на нов полк от сходни изтребители, пишат публицисти от американското военно списание Military Watch Magazine (MWM). В новия си материал за изданието те описват за какво Дрел е кадърен да осуети проектите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Pravda.Ru разгласява превода на материала на MWM.

Руският държавен защитителен тръст Ростех разгласи, че има намерение да стартира всеобщо произвеждане на 500-килограмовата прецизна касетъчна бомба PBK-500У „ Дрел “ през 2024 година и че оръжейната система а точно Министерството на защитата.

Бомбите са проектирани да бъдат главното гравитационно оръжие, употребявано от изтребителите Су-57 от пето потомство, чието произвеждане е повишено до 12 изтребителя годишно през 2023 година, което на практика удвоява размера на флота до 22 самолета.

Очаква се Дрел също по този начин да служи като главно въоръжение на бързо възходящия флот на страната от ударни изтребители Су-34, които са придобивани с по-бързи темпове от всеки различен клас изтребители от руско време и са почнали да влизат в употреба като усъвършенствани вид Су-34М от юли 2022 година

И двата изтребителя се възползват от лимитираното потребление на стелт технология, имат повече от два пъти по-голям обхват от всеки западен клас изтребители и могат също да носят стратегически крилати ракети с доста огромен обхват, които нормално се употребяват единствено от тежките бомбардировачи. Тези два класа изтребители са единствените самолети от този тип, които се създават сега, като се чака поръчките да продължат и през 2030-те години на века.

Системите за ориентиране на планиращите бомби работят на правилото " стреляй и не помни ", което значи, че не изискват осветление на задачата или ориентиране от самолетите. Бомбите употребяват инерционно и сателитно ориентиране GLONASS за оптималната акуратност, а също по този начин имат система за идентификация „ другар или зложелател “ и противопоставяне на радио-електронни разстройства.



Съобщава се, че системите за ориентиране са добре усъвършенствани за поразяване на бързо движещи се цели. Всяка бомба съдържа петнадесет самонасочващи се противотанкови заряда, всеки тежащ към петнадесет кг, и тези суббоеприпаси с огромен потребен товар, съчетани с прецизността на бомбата, разрешават с доста дребен брой бомбомятания да причинят големи вреди, които биха претендирали голям брой бомбардировки с по-старите модели бомби.

По оценките се смята, че един касетен арсенал за бомбата Drel ще бъде задоволителна, с цел да унищожи цяла ракетна батарея или танкова колона. Като се има поради, че съветските Военновъздушни сили имат намерение да образуват първия си цялостен полк от изтребители Су-57 при започване на 2024 година, а до края на годината тези самолети ще бъдат показани в размер на полк и половина, остава неразбираемо какъв брой бомби ДРЕЛ ще бъдат на въоръжение до тогава, в случай че изобщо бъдат ситуирани първо в подразделенията на Су-57 или Су-34.

Съобщението, че бомбата Дрел скоро ще влезе в всеобщо произвеждане, идва в миг, когато западните и украинските военни от ден на ден акцентират с огромна угриженост успеваемостта на бомбардировъчните акции на съветските Военновъздушни сили, употребяващи набор от планиращи бомби против предните позиции на украинската войска, които персоналният състав разказва като отваряне на " портите на пъкъла " при потреблението им.

„ Дрел “ има аналогични свойства на обмисляне, което разрешава да бъде изстрелван на разстояние до 50 км от задачите, а съгласно някои източници и доста по-далеч, макар че опциите му за точно ориентиране доста надвишават тези на съществуващите бомби.

При изискване, че известията от украинските елементи на фронтовата линия демонстрират, че съществуващите и до момента съветски планиращи авиобомби към този момент се считат за на практика невъзможни за събаряне, структурата на Дрел доста е повишила нейната живучест, с помощта на доста пониженото радарно напречно сечение.

Остава неразбираемо какъв брой бомби Су-57 ще могат да носят във вътрешните си оръжейни отделения и дали тяхното понижено радарно напречно сечение може да разреши на изтребителите да ги носят на открито, без доста да компрометират личните си стелт качества.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР