Милиони потънаха в незавършени строежи Арабаджиеви осъдени за заграден тротоар

...
Милиони потънаха в незавършени строежи Арабаджиеви осъдени за заграден тротоар
Коментари Харесай

Стадион Пловдив 30 години без акт 16

Милиони потънаха в незавършени градежи Арабаджиеви наказани за заварден тротоар до хотел "Марица " Арх. Иван Несторов: ДНСК не стопира градежи

Общинският стадион " Пловдив " е един от най-закъсалите строителни обекти в Пловдив. Реконструкцията на спортния комплекс е спряна преди съвсем 30 години, без да бъде приключена. Стадионът няма акт 16 и не е въведен в употреба, по тази причина използването му за всеобщи прояви от рода на концерти беше неразрешено още в края на 90-те години. Металните детайли корозират, седалките са изгнили, на трибуните е поникнала трева и шубраци. Едва тази година беше направено планово задание за планиране, а от Община Пловдив дадоха обещание, че ще бъдат обезпечени 15 млн. лв. за план и осъществяване на първия стадий от довършването на стадиона. Обществената поръчка щяла да бъде предоставена на инженеринг, само че към момента не е оповестена.

В листата със замразени обекти е и стадион " Ботев ", който трябваше да бъде изцяло приключен през март тази година. От 6 години не се работи на жилищната кооперация на бул. " Никола Вапцаров " против бившето заведение " Камела ". Строежът беше стартират от реститути, които застроиха градинката пред жилищен блок, само че нямали пари да го завършат.

Няма проблеми с незавършените обекти, в случай че не съставляват заплаха за хората, настояват от Община Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР